Det finnes ingen god økonomisk begrunnelse for å tillate at noen land fungerer som skatteparadiser, fastslår økonomene i et brev som er sendt til verdens politiske ledere.

Blant dem som har undertegnet brevet, er nobelprisvinneren Angus Deaton og Jeffrey Sachs, som er spesialrådgiver for FNs generalsekretær. Også Thomas Piketty, kjent for sin bok om økende økonomisk ulikhet i verden, har stilt seg bak kravet.

Økonomene advarer om at skatteparadisene undergraver lands muligheter til å få inn skatteinntekter, skriver avisa Telegraph. Fattige land taper mest på praksisen.

Ifølge Sachs har regjeringene i Storbritannia og USA bidratt til at en rekke småstater har utviklet seg til skatteparadiser. Mange av dem er britiske territorier, og økonomene mener Storbritannia derfor bør ta ansvar for å bekjempe problemet.

Hjelpeorganisasjonen Oxfam har bidratt til koordineringen av arbeidet med brevet som de over 300 økonomene har undertegnet. Bruken av skatteparadiser har fått mer oppmerksomhet etter Panama Papers-avsløringene tidligere i år.

LES OGSÅ OM:

Mange straffedømte advokater: Avskiltede advokater magasinetPlus (+)

Derfor er hun 40-åringenes nye ideal: Noora (16), førtisenes heltinne d2Plus (+)

Forbrukerne har sagt sin mening: Kjedene kundene liker minst dnPlus (+)

 

SE PÅ DNTV:

Her har de aldri har lagd mer bunadssølv enn nå
Mens mange bedrifter på Vestlandet sier opp folk har familiebedriften Sylvsmidja på Voss ansatt flere nye gullsmeder det siste året. Også de nye nordmennene i Oslo har begynt å gå med bunad, forteller sølvsmed Trond Johansen.
01:31
Publisert:
(+)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.