– Over tid har Ap strødd om seg med så fete valgløfter at de ikke kan gjennomføres uten at arbeidsplasser og bedrifter vil få en skatteskjerpelse – et skattesjokk, sier Sanner til VG.

Kommunal- og moderniseringsministeren har sammen med Finansdepartementet regnet ut at ti valgløfter fra Ap vil koste opptil 24,2 milliarder kroner.

– Nå må Støre komme ut av tåkeheimen. Ap har gitt så store løfter at det vil gi store skatteskjerpelser som vil ramme bedrifter som nå opplever usikre tider, sier Sanner, som advarer om at vi går inn i en periode som krever tøffere prioriteringer.

- Står til stryk

Aps medlem i Stortingets finanskomité, Truls Wickholm, sier Sanners utregninger er feil.

– Sanners regneferdigheter står i stil med hans evne til å gjennomføre kommunereformen, altså til stryk. At Ap har større ambisjoner for fellesskapet enn Høyre og Frp er ingen hemmelighet, men i motsetning til dem så dekker vi inn utgiftsforslagene våre krone for krone med forslag til inndekkinger, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Finansavisen: Regjeringen vil foreslå «finansskatt»

 
Mener Schie var fritatt for skatt dnPlus  (DN+)

Hvor stort bør det offentlige bli? dnPlus  (DN+)

Økonomer tror Jensen vil plusse på mange nye oljemilliarder