Aftenposten skriver at de fem svindelnettverkene bare er begynnelsen av sakskomplekset i det som kan være norgeshistoriens største skattesvindel i sitt slag.

Skatteetaten er på sporet av ytterligere 15-20 nettverk.

Opprullingen av sakene startet med en tidligere omtalt sak hvor en vietnamesisk kvinne er tiltalt for å ha sendt inn over 3.000 selvangivelser på vegne av 2.146 skattytere.

Tilstått

I etterkant har myndighetene avdekket flere lignende saker, blant annet en sak hvor en norskpakistaner hjalp 850 personer med å unndra 67-70 millioner kroner fra beskatning. Det har mannen tilstått overfor politiet.

Politiet etterforsker også 400 saker blant norsksomaliere, et tamilsk nettverk, og en polakk som skal ha hjulpet landsmenn til å føre opp for høye fradrag.

– Vårt skattesystem er basert på tillit og lojalitet. Det er meget alvorlig når noen gjør det til sin profesjon å undergrave velferdssamfunnet på en organisert måte, sa skattekrimsjef Jan-Egil Kristiansen under rettssaken mot den vietnamesiske kvinnen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.