Antall personer som meldte fra om skjulte formuer og inntekter i Norge og utlandet i første halvår i år, økte med 35 prosent.

153 personer kontaktet Skatteetaten for å melde fra om penger de ikke hadde oppgitt i løpet av årets første seks måneder, skriver Aftenposten.

Selv om skatten må betales med renter for inntil ti år tilbake i tid, er det likevel tilgivelse for den som melder fra frivillig. Dersom disse opplysningene gis på eget initiativ slipper man tilleggsskatt selv om pengene har vært holdt skjult.

Norske skattemyndigheter fattet vedtak i 100 saker i første halvår der folk hadde meldt om formuer og inntekter frivillig. For disse sakene ble det samlede skattepliktige beløpet fastsatt til 2,5 milliarder kroner for formue og 145 millioner for inntekt.

213 fikk skatteamnesti

Til sammen 213 personer fikk skatteamnesti ifjor. Det er Sveits som er nordmenns favorittland for å skjule penger i utlandet. Nå har blant annet press fra USA ført til at det er blitt lettere å få opplysninger om utlendingers formuer i sveitsiske banker.

Skattedirektør Hans Christian Holte mener nordmenn nok føler et sterkere press enn før.

- Jeg tror de føler et økt press. Pengene er typisk gjemt på en konto i Sveits. De ser at Sveits og andre land gir oss mer informasjon enn før, og de gir den raskere. Vi har informert om at vi får opplysninger lettere enn før, og dette er nok kjent blant dem det gjelder, sier Holte. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.