Maktkampen i riggselskapet Prospector Offshore Drilling tas til et nytt nivå fredag (se faktaboks).

Alle våre posisjoner er til salgs hvis prisen er riktig Sjo, Odin Forvaltning

- Prisen var god
Odin-fondene har fredag solgt rundt 3,4 millioner aksjer, tilsvarende 3,5 prosent, ifølge en melding.

Odin-forvalter Jarle Sjo opplyser til DN.no fredag at alle selskapets aksjer er til salgs under gitte forutsetninger.

«Vi solgte fordi prisen var god. Vi er opptatt av å gi våre andelseiere best risikojustert avkastning. Alle våre posisjoner er til salgs hvis prisen er riktig», skriver han i en sms fra et julebord.

Superavkastning
Og avkastningen har vært særdeles god i Prospector.

Sjo opplyser at dagens salg ble gjort til 28 kroner. Det er også godt over sluttkurs for aksjen fredag, som var opp til 25,50 kroner på Oslo Børs.

Odin-fondenes gjennomsnittlige kostnad for aksjene har vært 12,07 kroner, ifølge forvalteren. Dermed har fondet mer enn doblet pengene sine.

Bare på dagens transaksjon gir det en gevinst på nær 55 millioner kroner.

Har solgt mer
Fondet Odin Offshore har inntil nylig vært tredje største aksjonær i riggselskapet, bak seriegründer Bjarne Skeie og investor Øystein Spetalen, som begge kontrollerer over én fjerdedel.

Ifølge en aksjonærliste datert 1. november hadde Odin Offshore 7,76 prosent.

Etter dagens transaksjon opplyses det imidlertid at Odin nå eier 2,44 prosent.

Det er ikke kjent om fondet har vært involvert i andre transaksjoner den siste tiden.

Fondet er imidlertid ved et nedsalg kun pliktig til å melde sine handler ved passering av fem prosent eierandel, som i dagens tilfelle.

Direktør selger ut
I en separat melding fredag opplyser konserdirektør for marked i Prospector, Michael Pope, også å ha solgt sine 93,750 aksjer i selskapet til kurs 25,52 kroner.

Øystein Spetalen & Co. fortsetter å øke sitt innehav, og meldte torsdag om å ha økt sin posisjon til 26,45 prosent. Det gjør investoren direkte og indirekte til største aksjonær foran Bjarne Skeie.

Les også: Spetalen fortsetter hamstringen i Prospector

Prospector-aksjen PROS var opp nær 1,6 prosent til 25,50 kroner, omsatt for 127 millioner kroner på en positiv Oslo Børs fredag.

Maktkampen mellom Spetalen og Skeie har bidratt til å sende aksjen opp rundt 85 prosent sålangt i år.

Les også:

<b>Selger rigg til Seadrill</b>
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.