Tirsdag startet Økokrim razzia i TGS lokaler i Asker. Økokrim har siktet selskapet for brudd på skatt- og verdipapirlovgivningen i forbindelse med en kontrakt tilbake i 2009.

Økokrim sier til DN at det gjelder flere selskaper og at flere personer er arrestert.

- Jeg kjenner ikke til at noen TGS-ansatte er arrestert. Og jeg kan vel gå så langt som å si at det ville jeg kjent til, sier selskapets finansdirektør Kristian Johansen.

Siktelsen gjelder ifølge Økokrim en kontrakt med Skeie Energy som senere har skiftet navn til E&P Holding.

- Det gjelder en seismikkontrakt. Alt vi selger er seismikk, sier Johansen.

- En del av beløpet gjort opp i cash, og en del er et i langsiktig lån som de skulle betale tilbake ett eller to år senere, sier Johansen.

Johansen kjenner ikke til at det kan være andre selskaper involvert i denne kontrakten enn Skeie Energy og TGS.

- Ut over det kjenner jeg ikke til andre parter, sier han.

E&P Holding er kontrollert av riggnestor og seriegründer Bjarne Skeie i Kristiansand, gjennom blant annet gjennom selskapene Skeie Technology og Norsupply AS.

Bjarne Skeie opplyser til DN at han ikke har kjennskap til saken.

- Dette har jeg ingen kommentarer til. Christan Selmer har vært daglig leder i Skeie Energy og han har operert med full tillit fra styret, så jeg vet ikke hva dette gjelder, så du får snakke med ham, sier Skeie til DN.

DN har ikke lykkes med å få kontakt med Selmer tirsdag.

Les også:
Økokrim er fremdeles hos TGS
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.