Tirsdag morgen endevendte Økokrim-razzia hos TGS i Asker med mistanke om medvirkning til skatteunndragelser for flere hundre millioner kroner. Siktelsen gjelder en seismikkontrakt med Skeie Energy, som senere har skiftet navn til E & P Holding. Parallelt ble det gjennomført razzia hos flere andre selskaper.

Nå begjærer Økokrim Oslo tingrett om varetektsfengsling av to pågrepne personer.

– Vi begjærer om varetektsfengsling i én uke. Det er en fare for at de siktede vil forspille bevis dersom de løslates, sier førstestatsadvokat Marianne Bender i Økokrim.

De to personene er siktet for medvirkning til grovt skattesvik, sier Bender.

Etter det DN erfarer dreier Økokrims etterforskning seg om misbruk av refusjonsordningen for petroleumsselskaper. Staten betaler små selskaper for å lete etter olje og gass på norsk sokkel.

Les også: Økokrim-razzia hos TGS

Les også: TGS avviser all skyld

Avviste tirsdag at noen var arrestert: - Det ville jeg kjent til (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.