- I morges var det minst 700 som gikk på ski. Det er nesten ikke plass til flere, sier Johannes Haukåssveen til DN. Han anslår at det i disse dager blir gått rundt 12000 runder i den 3,3 kilometers lange løypen på Natrudstilen på Sjusjøen.

- Akkurat nå er det flest skiskyttere her, men også en del langrennslag. Om ettermiddagen kommer mosjonistene, sier han.

Det er sen vinter til Sjusjøen å være. I fjor var det flere mil oppkjørte løyper på denne tiden.

- Vi klarte å produsere nok snø til konkurransetraseen de få dagene det var minusgrader her. Vi er heldige som har fått det til. I år har det jammen meg ikke vært lett, sier han.

Tirsdag ettermiddag var det rundt null grader og lett regn på Sjusjøen.

20-25 kilometer med løyper

10 mil nord, på Gålå rapporterer driftsdirektør i Gålå AS, Arne Kjelsnes om at snøen laver ned.

- Her har det snødd siden 8.30 i dag morges, og det er ikke varmt på bakken, så snøen smelter ikke når den kommer ned. Nå skal jeg sjekke her, jo temperaturen er minus en. Hvis det fortsetter som det ser ut nå, er jeg rimelig sikker på at vi har et godt antall kilometer med skiløyper til helgen.

Hvor lange løyper er det snakk om?

- Vi har en en skiløype som går i veien, der behøver vi ikke mer enn fem centimeter, så har vi løyper på 20-25 kilometer, sier Kjelsnes.

VENTER MER SNØ: Forholdene på Gålå er lovende, her er bilde fra i dag morges, hvor tråkkemaskinen var ute og preparerte løyper på nysnøen. FOTO: Steinar Falkenhaug
VENTER MER SNØ: Forholdene på Gålå er lovende, her er bilde fra i dag morges, hvor tråkkemaskinen var ute og preparerte løyper på nysnøen. FOTO: Steinar Falkenhaug
 

Klart for åpningrenn på Beitostølen

Atle Hovi ved Beitostølen Resort nyter godt av snølagringen av snøen som falt ifjor, og har fem og en halv kilometer skiløyper å by på. En kort kjøretur unna, på Valdresflya, har de også fem kilometer oppkjørte løyper.

- Vi må nok ha 30 centimeter med snø før vi kan kjøre opp løyper inne i terrenget.

Hvordan er forholdene nå?

- Nå er det minus 0,1, og akkurat kaldt nok til at snøen blir liggende, men vi er klare for åpningsrenn med Beitossprinten neste helg, konstaterer Hovi.

Lite snø i Tromsø

I Tromsø lar vinteren vente på seg, og fagleder for bydrift park i Tromsø, Jan Kåre Larsen kan kun by på knappe to kilometer skiløyper.

- Det er særdeles lite snø her oppe, det er såpass lite at vi lager ikke noen spor, vi kjører bare med glattefjøl og thats it.

Hvor lange løyper har dere?

-Vi har løyper på opp mot to kilometer.

Hvordan ser værutsiktene ut?

- Her er det blå himmel og minusgrader, og når det kommer nedbør til uka, er det som regn, fastslår Larsen.

To kilometer i Trysil

PR ansvarlig i Destinasjon Trysil SA, Gro Kveldro Bruksås, melder om fine forhold for både klassisk og skøyting på arenaen.

-Her i Trysil fikk vi produsert mye snø før forrige helg, og det ble lagt en fin såle på cirka to kilometer på langrennsarenaen Trysil-Knut Arena, sier Bruksås.

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.