Eiendomsmegler 1 Midt-Norge har ingen planer om å si opp sponsoravtalen med Petter Northug. Det opplyser administrerende direktør Kjetil Reinsberg i Eiendomsmegler 1 Midt-Norge mandag morgen.

- Hendelsen vil ikke få noen konsvekvenser for vår avtale med Petter Northug, sier Reinsberg til DN.

BAKGRUNN: Northug innrømmer promillekjøring - Coop vil vurdere sponsoravtalen

- Vi ser at utøveren vil få en en voldsom tilleggsstraff fra pressen og sosiale medier. Vi ønsker ikke å bidra til den smerten han nå skal gjennom, sier Reinsberg.

Reinsberg, som beskriver saken som dypt tragisk, opplyser at eiendomsmegleren hadde møte om saken søndag. Der var det bred enighet om å fortsette avtalen med Northug.

- Vi ser at straffen er hard nok, om vi ikke skal eskalere dette videre. Vårt bidrag er at vi holder dette i ro, sier Reinsberg til DN.

Eiendomsmegler 1 Midt-Norge er første Northug-sponsor som tar standpunkt i saken.

De andre sponsorene til Petter Northug har så langt satt seg på gjerdet; Coop Norge, Vi Menn, Audi og Red Bull har det siste døgnet opplyst at de vil vurdere sine sponsoravtaler med skistjernen.

Informasjonsdirektør Kristin Paus i dagligvarekjeden Coop, Northugs hovedsponsor, opplyser til DN at de ikke har avgjort om skistjernens promillekjøring får konsekvenser for sponsoravtalen.

- Vi bruker den tiden vi trenger på å ha en intern diskusjon. Vi vil snakke med Petter og folket rundt ham og vurdere hele situasjonen, sier Paus til DN.

Eiendomsmegler 1 Midt-Norge er Petter Northugs nyeste sponsor. Avtalen kom i stand 13. september ifjor. Reinsberg opplyser at eiendomsmeglerens sponsoravtale med langrennsstjernen varer til etter VM i Falun neste år.

Vurderer å droppe pokertur

Mandag skal ledelsen i bladet møtes for å diskutere sponsoravtalen med Northug og den planlagte turen, melder Dagbladet, gjengitt av NTB.

Tre ganger tidligere har Northug og Vi Menn reist til Las Vegas i USA. I år har det også vært planlagt at russeren Alexander Legkov skal være med.

- Det er for tidlig å konkludere med at turen til Las Vegas ikke finner sted nå. Vi i bladet må sette oss ned og evaluere situasjonen, så vi ikke trekker forhastede slutninger, sier Vi Menns redaktør og assisterende direktør i Egmont Publishing, Alexander Øystå, til Dagbladet.

- Vi er som alle andre partnere og sponsorer veldig skuffet over det som har skjedd, men vi er nødt til å få denne hendelsen evaluert, legger han til.

Innrømmet promillekjøring

Northug innrømmet søndag at han kjørte sin Audi A7 i påvirket tilstand og krasjet på Byåsen i Trondheim natt til søndag.

Ulykken skjedde i General Bangs veg,  noen få hundre meter fra Northugs bolig på Byåsen i Trondheim. Fartsgrensen på ulykkesstedet er 40 km/t, men ifølge politiet hadde bilen høy fart.

Petter Northug ble av flere vitner observert på utestedet Studio 26 i Trondheim natt til søndag.

- Jeg vil på det dypeste beklage det som har skjedd. Jeg er svært ulykkelig nå, og veldig skuffet over det jeg har gjort. Samtidig er jeg takknemlig for at min dårlige dømmekraft ikke fikk enda større konsekvenser. Jeg har åpent  forklart politiet om det som skjedde, og er beredt til å ta straffen for mine handlinger, sa Northug i en pressemelding søndag.

Northug skrev i meldingen at han er fullt inneforstått med offentlighetens forventning om at han må fortelle mer om hendelsen.

- Jeg vet at jeg er et forbilde for mange unge, og erkjenner fullt og helt at jeg ikke har oppført meg slik et forbilde skal. Jeg vil beklage overfor alle disse, og overfor alle de som nå er skuffet over meg. Jeg ønsker å lære av  situasjonen på en slik måte at jeg  vokser som menneske. Jeg vet at dette kanskje blir mitt livs tøffeste løp, men jeg er villig til å satse for å lykkes, sa Northug.

LES OGSÅ:

Asia i dag: Kina taper momentum

Danske Se og Hør hadde kilde hos SAS

Portugal trenger ikke flere lån

Utsira-presset øker mot regjeringen og Statoil (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.