Skiutstyrsselskapet Rottefella fikk ikke tingrettens medhold i at konkurrenten Amer Sports Norway har kopiert skibinding med sin Prolink-binding.

Dette nye systemet skal gjøre det mulig å bruke skisko fra Salomon og Atomic på Rottefella-skibindinger og å benytte sko med samme såler til bindinger fra både Rottefella og Prolink.

Rottefella stevnet Amer for brudd på markedsføringsloven, produktkopiering og brudd på immaterielle rettigheter. Dommen falt i Oslo tingrett tirsdag, opplyser Rottefella til NTB.

Skuffet og uenig

– Vi er både skuffet over, og uenig i, rettens konklusjon. Vi mener dommeren har vurdert flere av sakens forhold feil, og kommer til å vurdere anke til lagmannsretten. Vi er forberedt på å ta denne saken gjennom flere rettsinstanser om vi må, sier administrerende direktør Christer Johnsen i Rottefella.

Tingretten underkjente samtidig gyldigheten av to av Rottefellas patenter i Norge.

– Vi er skuffet, og uenig i rettens vurdering av patentene. Vi har en stor portefølje av patenter både nasjonalt og internasjonalt, og skulle dommen bli stående har den begrenset effekt i Norge. Våre patenter i resten av verden påvirkes ikke, fortsetter Johnsen.

Bindingskonflikt

I januar i år lanserte lanserte Salomon og Atomic bindingssystemet som ble gjenstand for rettssaken.

«Med denne innovasjonen er det ingen tvil om at Salomon og Atomic ønsker å gjøre hverdagen enklere for mange norske sportsbutikker. Norske forbrukere vil nå få muligheten til å velge, siden Prolink er kompatibelt med det andre bindingssystemet på markedet.», skrev markedssjef Fredrik Mandt i Amer Sport i en pressemelding da produktet ble lansert i januar.

Rottefella er hovedkonkurrentene til Salomon og Atomic på langrennsbindinger, og det tok ikke lang tid før reaksjonen på nylanseringen kom. 

«Rottefella mener produktet urettmessig kopierer Rottefella og bryter markedsføringsloven. Det er både egenskaper ved produktet, og hvordan produktet er presentert til markedet, som danner grunnlaget for Rottefellas standpunkt. Rottefella vil derfor ta rettslige skritt mot Amer Sports» , skriver selskapet like etter i en pressemelding.

Følg markedet på DN Investor

Les mer på DN.no:

Asia i dag: Kritisk til EU-forhandlere: - Vis ryggrad!

DNB-sjef Rune Bjerke: - For sterk prisøkning til at den er bærekraftig  

Gjentatte streiker blant sør-europeiske flygeledere: Nå har Ryanair fått nok

Åtte naboer gikk sammen for å hindre utbygging av den gamle eplehagen til naboen. Så solgte de den videre med tap: La 20 mill. i potten for å stoppe utbyggere dnPlus  (DN+)

Ga 76,5 mill. for tomt – bruker den til ny garasje dnPlus  (DN+)

Anbefalt av DNtv: Disse åtte øvelsene gjør deg til en god løper

Disse åtte øvelsene gjør deg til en god løper
Eystein Enoksen, professor ved idrettshøgskolen, anbefaler disse teknikk- og styrkeøvelsene.
01:25
Publisert:
 

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

​Offshore-lønninger og Statoil-kritikk, bank-konkurranse og renten:

Brexit-spesial:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.