Ivar Løvik setter sine Sogndal-ski i femtegir og gir full gass gjennom Hodlekveskogen.
Ivar Løvik setter sine Sogndal-ski i femtegir og gir full gass gjennom Hodlekveskogen. (Foto: Thomas T. Kleiven)
 

Sogndalsdalen er velsignet med et herlig vinterklima som gjør at skogen ofte fylles opp med dype snømengder. Ikke rent sjelden er kvaliteten på krystallene himmelsk gode. Det samme kan sies om skogsterrenget. En sterk dugndadsånd med høstlige motorsagøkter har gjort skogen tilknyttet både Sogndal skisenter og Sogn skisenter unikt bra for skogkjøring.

Skogen er så god at de ivrigste kjører bil fra både Stockholm og Helsinki for å oppleve ei god skihelg her. De siste årene har det blitt helt normalt at Hemsedal-gjester tar en dagstur til Sogn. Av de to anleggene har Sogndal skisenter det mest populære terrenget med 450 høydemeter bratt terreng i det som kalles «Hodlekveskogen», men anlegget har samtidig den ulempen at du må ha skyss for å komme tilbake til anlegget etter å ha kjørt de beste skogslinjene.

I helgene kan du kjøpe egen billett på bussen med navnet «Laussnøekspressen», men på de gode dagene går det med mye tid til venting da det kommer staidg flere folk hit for å nyte skogen. I Sogn skisenter er arealet noe mindre og skogen litt tettere, men anlegget kan skilte med heisbasert skikjøring fra 1000 meters høyde.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.