Da Karsten Gefle flyttet fra Chamonix til Sunnmøre ble Strandafjellet hans nye skianlegg. Selv om høydemetrene ikke er like mange som i Frankrike kan svingene i skogen føles vel så bra.
Da Karsten Gefle flyttet fra Chamonix til Sunnmøre ble Strandafjellet hans nye skianlegg. Selv om høydemetrene ikke er like mange som i Frankrike kan svingene i skogen føles vel så bra. (Foto: Thomas T. Kleiven)
 

Strandafjellet har et arsenal av skogslinjer å velge mellom fordi skiheisene går til fjells i nærmest alle himmelretninger. Noe som øker sjansen for å finne god snø uavhengig av hvordan vinden har blåst. Sjelden er det mer enn en liten stakeøkt som skal til før du kan gi fart på skiene mens du nyter fjordutsikten.

De siste årene er det hugget noe skog, men omfanget kan ikke sammenlignes med arbeidet som er lagt ned i for eksempel Sogndal. Spesielt nedenfor anleggets mest kjente frikjøringsområde i Blådalen er det lett å kjøre seg fast etter å ha nytt store svinger over skoggrensen.

Litt bedre er det på Fursetsiden hvor det i år avholdes organiserte motorsagdugnader for å gjøre skikjøringen enda bedre. Av spesifikke nedkjøringer er den såkalte Pizzaløypa en klassiker som tar deg gjennom skogen mot Grandiosa-fabrikken, før Ingers taxitransport skysser deg tilbake til skisenteret.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.