Rauland alpinsenter like ved Totak-vannet er en ulv i fåreklær. Nedenfra er det lite som ser ektraordinært ut med dette stedet. Men der tar du feil. Terrenget er stedvis styggbratt – så bratt at du bør holde deg unna de åpne området høyt oppe i skogen hvor vinden har tatt tak.

Her kan skredfaren være stor og snø som sklir ned mot skogsterreng ender ofte i livsfarlige terrengfeller. Selv om det iløpet av de siste fem årene er hugget mye skog i anlegget er vegetasjonen fremdeles i tetteste laget. Vekstvilkårene for småkratt er tydeligvis svært gode i indre Telemark. Den mest opplagte kjøringen er lett å finne og ligger i nærheten av den spessielle t-kroken som har sving og knekkpunkt midtveis i bakken. Kjøringen er intensiv og krever full konsentrasjon fra topp til bunn.

Selv om lengden på turene ikke er spesielt imponerende blir du helt sikkert sliten før du kommer ned til heisen. Her er det nok av naturlige hindringer å håndtere mens du kjører slalåm mellom bjørketrærne. Dette er ikke stedet for nybegynnerne.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.