Meglerhuset venter at produksjonen av skiferolje i USA vil øke inn i 2016.

Det fremgår av en oppdatering fra meglerhuset mandag, ifølge Bloomberg News.

Goldman Sachs venter at produksjonen fra de fire største skiferområdene i USA: Bakken, Eagle Ford, Permian og Niobrara vil øke med 560.000 fat pr dag i 2016 dersom forbedringen i produktiviteten til riggene og bønnene fortsetter å øke og riggtellingen ikke faller ytterligere, skriver Bloomberg News.

Selv om man legger uendret produktivitet til grunn vil fremdeles produksjonen øke med 380.000 fat pr dag 2016, mener meglerhuset.

«Med dette er fallet i rigger fortsatt ikke tilstrekkelig, etter vårt syn, til å oppnå nedgangen i amerikansk produksjonsvekst som kreves for å balansere oljemarkedet», konkluderer meglerhuset.

Meglerhuset gjentar at de mener at oljeprisen må falle i kommende kvartaler for å ta høyde for overproduksjonen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.