Oljeprisene svekkes ytterligere mandag morgen, etter å ha falt med over en halv dollar per fat fredag.

Prisen på nordsjøolje er nesten én dollar lavere pr fat enn den var da Oslo Børs stengte fredag.

Bakgrunnen for svekkelsen er at tallet på aktive borerigger i USA i forrige uke steg for sjette uke på rad, og at Russland kastet tvil om noen snarlig avtale med Opec om kutt i oljeproduksjonen, skriver Bloomberg News.

Baker Hughes opplyste fredag kveld at antall aktive borerigger steg med tre i løpet av forrige uke, slik at det kom opp i 428, som er det høyeste siden februar.

Den russiske energiministeren Alexander Novak sa at bilaterale møter mellom Opec og Russland i Istanbul denne uken, neppe vil gi noen avtale mellom partene om produksjonskutt.

Novak ser en mulighet for en avtale skal kunne inngås innen Opec holder sitt offisielle ministermøte 30. november.

- Snuoperasjonen i USA truer med å spore av den pågående prisoppgangen. Enhver vedvarende bevegelse over 50 dollar per fat, vil bare bringe flere borerigger inn i aktivitet. Jeg tror dette er en av grunnene til at markedet har en følelse av at vi er nær en topp for øyeblikket, sier Michael McCarthy, sjefstrateg i CMC Markets i Sydney, til nyhetstjenesten.

Differansen mellom kontrakter i Brent og WTI fra fredag morgen til mandag morgen utvidet med syv cent, slik at Brent-premien mandag morgen er på 1,58 dollar per fat for kontrakter med samme forfallsmåned.

Amerikansk olje WTI for levering i november handles mandag morgen for 49,41 dollar per fat, ned 40 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten falt 63 cent til 49,81 dollar per fat.

WTI-kontrakten lå på 50,34 dollar per fat da Oslo Børs stengte fredag.

Nordsjøoljeprisen brent for levering i desember omsettes for 51,55 dollar per fat mandag morgen, ned 38 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten falt 58 cent til 51,93 dollar per fat.

Brent-kontrakten lå på 52,48 dollar per fat da Oslo Børs stengte torsdag.

Prisen på Brent spot for umiddelbar levering er i morgentimene 16 cent lavere enn torsdag, da prisen sluttet opp 99 cent til 52,57 dollar fatet.

Les også: Valgkampdebatten i USA:  - De første 20 minuttene var forferdelige å se på. Direkte ubehagelig

Følg markedene med DN Investor

Hør podkast spesial: Vi gir deg hovedtrekkene, vinnerne og tapere, reaksjoner og stridstemaene i budsjettforhandlingene.

 

Hør DN-podcast om granskningsindustrien: Slik granskes de store norske selskapene. En av landets mest erfarne granskere Jan Fougner forteller.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss en mail på mre@dn.no.

Anbefalt av DNtv:

Sjekk den nye, spreke suven fra BMW
BMW fyller x-rekken med ny modell.
00:55
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.