Oljemilliardæren Harold Hamm måtte i fjor betale en engangssum på 2,2 milliarder kroner til eks-kona Sue Ann Arnall i et bittert skilsmisseoppgjør i høyesterett i Oklahoma. I tillegg ble det avtalt at Arnall skulle få utbetalt nesten 50 millioner kroner i måneden av Hamm de neste åtte årene.

Begge parter ønsker å anke saken.

Hamm har en formue på 100 milliarder kroner og er ifølge Forbes en av USAs 40 rikeste menn.

Les mer her: Kona får 50 millioner kroner. I måneden.

Oljepionér Harold Hamms sjekk til eks-kona ble avvist.  Begge foto: Steve Sisney, Reuters / NTB scanpix
Oljepionér Harold Hamms sjekk til eks-kona ble avvist. Begge foto: Steve Sisney, Reuters / NTB scanpix
Arnall stod ikke bare ved Hamms side i hjemmet, men også i forretningslivet. Hun hadde en rekke toppjobber i Continental Resources, Hamms oljeselskap. Det gir ifølge lovene i hjemstaten Oklahoma henne rett til større utbetalinger.

Sjekk i retur

Nå har imidlertid Hamm ønsket å bli ferdig med oppgjøret, og sendt en sjekk på rundt 7,5 milliarder kroner til eks-kona, skriver Business Insider. Men ifølge Hamms advokat avviste Arnall sjekken.

- Arnall, med sin advokat, har oppgitt at de avviser betalingen. Grunnen til det er at hun kan risikere å miste muligheten til å anke saken dersom hun godtar denne betalingen, skriver Hamms advokat Michael Burrage i en e-post til Business Insider.

Arnall hevder at hun bør få utbetalt halvparten av eks-mannens formue.

Derimot hevder Hamm i sin anke at betalingskravene er for høye. Han har tapt milliarder av kroner knyttet til verdien av sin 68 prosent eierandel i Continental Recources de siste månedene, som følge av oljeprisfallet. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Trolig ingen renteøkning i USA før i april

Solgte syv av ti første visningshelg

Enorm menneskejakt i Paris