Odfjell varslet i august at de hadde signert en intensjonsavtale med et anerkjent statseid kinesisk verft om å bygge fire kjemikalieskip. Nå varsler de at kontrakten er signert og fire kjemikalietankere med lastetanker i rustfritt stål skal bygges av China Shipbuilding Trading og Hudong-Zhonghua Shipbuilding.

Skipene er på 49.000 dødvekttonn med lastekapsitet på 54.600 kubikkmeter og blir dermed verdens største kjemikalietankere med lastetanker i rustfritt stål.

Første skip ventes levert i juni 2019 og påfølgende skip blir levert med tre måneders mellomrom. Kontraktspris per skip er 60 millioner dollar, så samlet verdi er 240 millioner dollar, rundt to milliarder norske kroner.

Kostnadseffektive skip

Odfjell opplyser i dagens melding at de har sikret opsjoner på opp til fire ytterligere skip, skriver TDN Finans.

-Vi er veldig glad for avtalen vi nå har signert, som er et viktig fremskritt for vårt behov for flåtefornyelse. Skipene vil bli de mest kostnadseffektive kjemikalietankere med lastetanker i rustfritt stål som er bygget, de er designet med hensyn til miljøeffektivitet og vil være en god investering for våre aksjonærer, sier konsernsjef Kristian Mørch i en kommentar.

Les også:

- Vi må innse de brutale faktaene vi står overfor

Bank Norwegian-sjefen trekker seg: - Ikke noe ondt blod  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.