Skipsreder Axel C. Eitzen (58) har gått konkurs to ganger, men ser ingen betenkeligheter med at hans tre sønner ender opp i shippingsbransjen, skriver Dagens Næringsliv.

Eitzen bygde opp en av landets største rederivirksomheter som omfattet nær 150 skip og 7500 ansatte, før det meste av imperiet raknet i løpet av får år under finanskrisen.

Da Dagens Næringsliv møtte rederen og kona Nina Eitzen (54) i forbindelse med verdens største maritime messe, Nor-Shipping, som arrangeres i Norge, hadde han ett klart råd til unge som vil lykkes i shippingbransjen:

– Du må jobbe dag og natt. Du må vaske do og male skip. Unge som vil lykkes må få skitt under neglene. Bare den som er villig til å satse alt overlever.

Viktige råd
Rederens tre sønner, Fridtjof (26), Nicolai (25) og Christopher (23) har allerede tilbragt feriene på skip, i verksted, med meglere og i arbeid med befraktning.

Eldstemann har allerede fått jobb i sertifiseringsselskapet Det Norske Veritas.

26-åringen sier at farens shippingråd har vært viktig.

– Jeg synes det er veldig hyggelig å høre på ham. Pappa har vært borte i mye. Det er gøy, sier Fridtjof Eitzen til Dagens Næringsliv.

Vanskelig
Ifølge Axel C. Eitzen, som fortsatt jobber lange dager og forsøker å bygge opp en flåte av tørrlastskip gjennom selskapet Eitzen Eco Bulk, er shippingsbransjen ikke noe for latsabber.

– Nei, det er det ikke, du skal være på ballen jevnt og trutt.

Han sier det er vanskelig når man mister alt man har bygd opp gjennom 33 år og ender på null, men at han likefullt gleder seg over den nye satsingen.

Han tror shippingmarkedet nå er på vei opp fra bunnen, men at man må gi det litt tid.

Les om Youngship, alle shipping-arvingene og hvem som drømmer å bli den nye Fredriksen, i Dagens Næringsliv onsdag.

Les også: Dette er problemet ingen i shipping har svaret på
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.