Gjennom ni sesonger har DN testet norske alpinanlegg. Hvert år presenterer vi en oppdatert kåring av Norges 25 beste alpinanlegg. Anleggene vurderes ut fra disse seks kriteriene som vi mener er viktige for at en skidag skal bli så god som mulig: Heissystem, nedfarter, barneområder, off piste, terrengpark og lunsj i bakken.

Til tross for mildvær ble også forrige sesong en jubelsesong for norske alpinanlegg. Antall betalte skidager har økt fra 5,2 millioner i 2012 til nesten syv millioner og bransjen omsatte for over 1,1 milliarder kroner i fjor. Nesten en tredjedel av Norges befolkning har kjørt slalåm, snowboard eller telemark i løpet av de siste fem årene.

Kriteriene teller likt og anleggene rangeres etter samlet poengsum. Foran denne sesongen har vi testet Narvik, Strandafjellet, Trysil, Kvitfjell, Hemsedal, Hafjell, Hovden, Oslo, Geilo, Røldal og Haukelifjell på ny. I tillegg ar vi samlet informasjon om endringer i de resterende anleggene.

Disse alpinanleggene tilbyr skiopplevelser som vi mener har vært landets beste de siste årene, men like bak lurer flere titall anlegg som alle kan gi like gode opplevelser.

God snø og godt selskap kan gjøre en skidag til et minne for livet, uavhengig av kvaliteten på heisen eller hvor du spiste lunsj.

1. Hemsedal

2. Trysil

3. Hafjell

4. Kvitfjell

5. Hovden

6. Stranda

7. Geilo

8. Oppdal

9. Myrkdalen

10. Gaustablikk

11. Voss

12. Norefjell

13. Narvik

14. Røldal

15. Oslo

16. Beitostølen

17. Skeikampen

18. Sirdal

19. Rauland

20. Tyin-Filefjell

21. Sogndal

22. Kongsberg

23. Bjorli

24. Sauda

25. Haukeli(Vilkår)