Investeringen gjør at vinterparkprosjektet, som er satt i gang av Selvaag Gruppen, nå har fått den finansieringen det trengte. Dermed er planen at byggingen starter på forsommeren og at Norges første skihall vil stå klar i 2019.

Stein Erik Hagen har utsikt mot Holmenkollbakken hjemme. Nå investerer han over én milliard kroner i et annet vinteranlegg, på Lørenskog.
Stein Erik Hagen har utsikt mot Holmenkollbakken hjemme. Nå investerer han over én milliard kroner i et annet vinteranlegg, på Lørenskog. (Foto: Øyvind Elvsborg)

– Stein Erik syns dette er spennende, sier Nils Selte, som fredag signerte avtalen på vegne av Stein Erik Hagens selskap Canica.

1,26 milliarder

Canica går inn med 42 prosent av finansieringen i prosjektet, det vil si 1,26 milliarder kroner. Foruten landets første innendørs skihall, skal prosjektet inneholde en bydel på omtrent 200.000 kvadratmeter totalt rett ved Lørenskog stasjon. 

– Det har vært modningsprosess over ganske lang tid. Så involverte vi Hagen selv også og eierne en stund før jul. Deretter har det gått ganske fort fremover. Det er definitivt et engasjement, sier Selte.

Ved siden av sitter Henrik Baumann, som gjennom Baumann Invest, går inn med åtte prosent i prosjektet, som vil si 240 millioner kroner. Begge investorene er spesielt opptatt av eiendomsutviklingen, men ser også på skihallen som et spennende tilbud.

– Det vil være med på å sikre interessen for vinter og skiidrett i en tid hvor den naturlige snøen blir mer og mer mangelvare i østlandsområdet, sier Baumann.

Skihallen vil koste rundt 500 millioner kroner og dermed utgjøre en sjettedel av hele prosjektet som har en ramme på tre milliarder kroner.

Karsten Bomann Jonsen (t.h), Olav Selvaag, Nils Selte i Canica og Henrik Baumann i Baumann Invest signerte avtalen fredag.
Karsten Bomann Jonsen (t.h), Olav Selvaag, Nils Selte i Canica og Henrik Baumann i Baumann Invest signerte avtalen fredag. (Foto: Javad Parsa)

– Selv om byggekostnad totalt er tre milliarder så vil man nok ikke på noe tidspunkt ha tre milliarder under bygging. Det vil være en trinnvis utvikling, sier Olav Selvaag.

365 dager i året

Planen er en skihall som er åpen 365 dager i året, med høysesong på høsten frem til sesongstart ute. Den vil inneholde to kilometer skiløyper med fem meter bredde og vil dermed dekke cirka 13.000 kvadratmeter. 

Det er OL-løypedesigner Hermod Bjørkestøl som har designet langrennsløypen. Alpinbakken vil ha en lengde på 505 meter, med en bredde på 100 meter og ha en kapasitet på 5000 personer i timen. I tillegg skal også hallen inneholde en terrengpark for skikjørere og snowboardere, som har som mål å tilby alt fra lavterskeltilbud til utfordringer for topputøvere. 

På spørsmål om hvordan Hagen selv er på ski, svarer Selte:

– Det får du spørre ham selv om.

Skisse av helårs-vinteranlegget med tilhørende leiligheter.
Skisse av helårs-vinteranlegget med tilhørende leiligheter. (Foto: Lørenskog Vinterpark AS)

Arrangementer og barnefamilier

– Skihallen isolert sett er litt annerledes, men ellers minner dette prosjektet på mange måter om mange store prosjekter Selvaag har jobbet med siden starten, sier Olav Selvaag med referanse til for eksempel Tjuvholmen som målte 150.000 kvadratmeter.

De har jobbet lenge for å få med medinvestorer, som sikrer at prosjektet blir en realitet. For det har vært usikkerhet rundt når prosjektet skulle bli en realitet siden starten. 

Daglig leder Bård Windingstad i Skihallen AS mener de har opplevd stor interesse fra den organiserte idretten, men også utenfor. Da de sist høst hadde en konsepttest med 300 deltagere, fra flere mange interessegrupper, sier han at tilbakemeldingene styrket deres tro på skihallen.

– Eventmarkedet og barnefamilier viste en sterk interesse. Dette er to viktige grupper for oss, sier han.

Må ha 250.000 besøk

Skihallen må ha rundt 250.000 besøk årlig for å gå i null. Samtidig har de også større forventninger til at folk skal løse inngangsbillett. Med eventuell snittinngangspris på 200 kroner vil 400.000 besøk gi et solid overskudd.

– Vi har analyser som er dyptpløyende, som viser potensialet for enda større besøkstall, sier Windingstad.

Slik presenterer Lørenskog Vinterpark prosjektet:(Vilkår)