Det portugisiske parlamentet skal i dag stemme over de foreslåtte budsjettkuttene, men motstanden er stor. Markedet frykter at mindretallsregjeringen vil bryte sammen og at landet blir det tredje som må reddes av EU.

Det melder skriver Bloomberg News onsdag.

Både det sosialdemokratiske og det kommunistiske opposisjonspartiet meldte tirsdag at de vil legge frem resolusjonen mot planen.

-Det ser ut som det er høy sannsynlighet for at den portugisiske regjeringen faller denne uken. Det betyr at landet sannsynligvis vil måtte ty til EUs redningsfond innen kort tid, til tross for den nåværende regjeringens forsøk på å unngå det utfallet, sier økonom Nicola Mai i JPMorgan Chase & Co.

Forslaget, som finansminister Fernando Teixeira dos Santos la frem for halvannen uke siden, innebærer budsjettkutt tilsvarende 4,5 prosent av BNP over tre år i form av pensjonsreduksjoner og ytterligere kutt i skattefordeler.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.