Jaguar skrinlegger superbilen C-X75. Den oppsiktsvekkende bilen debuterte i Paris for to år siden, og i mai 2011, ble det besluttet at bilen skulle settes i produksjon.

Men grunnet den globale økonomiske krisen skal ikke Jaguar bygge bilen likevel. Det vil si: fem prototyper skal fremdeles fullføres innen mai neste år.

Konseptbilen som ble vist i Paris hadde gassturbinmotorer som drev en elektrisk motor i hvert hjul. Dette ble modifisert til en bensinmotor på 1,6 liter, kombinert med to elektriske motorer i produksjonsutgaven, som nå altså ikke kommer.

- Vi føler vi kunne fått bilen til å fungere, men når vi ser på sparetiltakene som iverksettes rundt i verden nå, så virker det som feil tidspunkt å lansere en superbil til mellom 800.000 og 1 million pund, sa Adrian Hallmark i Jaguar-ledelsen til Autocar.co.uk.

Pengene investert i utviklingen av C-X75 er likevel ikke bortkastet, mener Hallmark, som sier at 60 prosent av teknologien vil brukes i kommende modeller fra merket.

Ytelsene til de fem bilene som nå blir produsert er ganske spektakulære. 888 hestekrefter, null til 100 km/t på tre sekunder og en helelektrisk rekkevidde på nesten ti mil.

Autocar melder at opptil tre av prototypene vil bli solgt på auksjon, noe som vil kunne gi en ganske heftig pris.

 

Les også: - Denne skal fjerne gubbestempelet

-Norge er det viktigste markedet

Denne BMW-en er designet av en nordmann (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.