Tidligere teknisk sjef i Unibuss, Nils Aksel Ellingsen (61), og den medtiltalte representanten for MAN Last og Buss (67) har forklart seg forskjellig om skyldspørsmålet i Oslo tingrett denne uken. Mens Ellingsen erkjenner korrupsjon, avvises anklagen av 67-åringen.

Ellingsen er én av i alt seks personer som er tiltalt for utroskap og grov korrupsjon for til sammen 12 millioner kroner. Den øvre strafferammen for de tiltalte er 16 års fengsel. Flere av de tiltalte erkjente delvis straffeskyld i Oslo tingrett mandag.

Opptak i barnevogn

Ellingsen forklarte onsdag at de to hentet kontanter hos MAN i Tyskland, og delte 50-50. Han sa videre at det var 67-åringen som for første gang introduserte ham for muligheten for å få provisjon av MAN.

-Han var helt enig i at vi skulle dele 50-50 frem til 2011, sa Ellingsen.

Han utdypet:

-Vi hadde en avtale sammen. Hvis det skjedde noe, og vi ble tatt, skulle vi stå for hver vår andel, sa Ellingsen.

Men i et møte i 2011 forsøkte 67-åringen å trekke seg fra avtalen, forklarte han. Unibuss-toppen skal etter egen forklaring ha tatt de omstridte samtalene opp på bånd. Blant annet ble opptakeren skjult i en barnevogn under en trilletur med barnebarnet.

-Jeg likte ikke at han ikke stod ved den avtalen, sa Ellingsen om møtet som ble tatt opp på bånd.

-Min klient er ikke enig i innholdet av de samtalene, sier 67-åringens advokat Anne Christine Stoltz til DN.

Linn.karen.ravn@dn.no(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.