Skoda Superb kommer i en helt ny generasjon. Dette er bilen som lenge har imponert med sin gedigne plass, og tro det eller ei, nå sier Skoda at plassen er blitt enda bedre.

Akselavstanden er økt med åtte centimeter, noe som skal gi et hav av beinplass i baksetet. Skoda  kaller bakseteplassen kongelig, og hevder den er dobbelt så mye beinplass som i nærmeste konkurrent.

Bagasjerommet har også vokst med 30 liter til 625 liter, noe som må sies å være romslig.

- Det er alltid spennende når vi lanserer en bil som nye Skoda Superb med så mye teknologi og mange nye funksjoner. Våre forhandlere vil ha bilen hos seg i medio august, sier direktør for Skoda i Norge, Kai Robert Solheim i en pressemelding.

Bilen kommer også med dynamisk chassiskontroll som gir deg muligheter for å velge ulike kjøremodus. Skoda er kjent for noen særegne, men smarte løsninger. I begge fordørene på nye Superb er det plasseert en paraply. I baksetene er det en holder for nettbrett, det er usb-port for alle passasjerer og i dørene er det plass til flasker på 1,5 liter.

På sikkerhetsfronten kommer bilen med blant annet multikollisjonsbrems og ”front assist” med nødbrems for å hindre at man kjører på noen bakfra.

Under panseret sørger mer moderne motorer for en besparelse på opptil 30 prosent. Valgene står mellom tre dieselmotorer fra 120 til 190 hestekrefter eller fem forskjellige bensinmotorer fra 125 til 280 hestekrefter. Den mest gjerrige forbruker 0,37 liter på mila.

Skoda kaller selv denne nye Superb den beste Skoda noensinne. Bilen vises under bilutstillingen i Geneve i starten av mars.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.