Regjeringens strenge krav til hvem som skal få jobbe som lærer i skolen, fører til at 10.000 lærere som mangler pedagogikk kan miste jobben.

Ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) vil det mangle 30.000 lærere i 2025, men ettersom 10.000 lærere som jobber i skolen i dag, mangler pedagogisk kompetanse, kan tallet raskt bli høyere, skriver Klassekampen.

- Urimelig

– Dagens ordning med strenge krav om pedagogisk kompetanse kan framstå som velbegrunnet, men har utslag som er urimelig, sier Ole Jørgen Anfindsen.

Han har doktorgrad i informatikk og lang erfaring fra yrkeslivet, men er en av mange lærere som jobber uten formell pedagogisk kompetanse.

Regjeringens løsning er at alle lærere som i dag ikke er kvalifisert til å undervise, skal ta påbygning med PPU, et i hovedsak ettårig studium av pedagogiske metoder og fagdidaktikk.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Isaksen tvinger «gamle» lærere til å sette seg på skolebenken

 
Mener undervisningen bør tilpasses arbeidslivet  

Minst åtte høyskoler forsvinner