Den nylig sammenslåtte Westerdals høyskole flytter til nye lokaler i Oslo fra høsten 2016. Den private høyskolen skal inn i bygget som frem til nå har vært kontoret til Politiets utlendingsenhet. Politiet flyttet 15. desember til nye lokaler på Tøyen.

Bygget i Christian Krohgs gate 32, like bak Legevakten i Oslo sentrum, er kjøpt av selskapene Anthon B Nilsen Eiendom og Obos forretningsbygg. Selskapene eier halvparten hver og kunngjorde kjøpet mandag ettermiddag.

Anthon B Nilsen-konsernet eier en rekke privatskoler, deriblant de tre som fra 1. juli offisielt slo seg sammen til Westerdals Høyskole – Oslo School of Arts, Communication and Technology.

Westerdals, Norges informasjonsteknologiske høgskole (NITH) og Nordisk institutt for scene og studio (NISS) har til sammen rundt 1600 studenter.

Todelt fra høsten 2016

De tre skolene holder i dag til i hvert sitt bygg i samme område. Det har lenge vært uklart om de tre skolene skulle samles i ett bygg, eller forbli delt.

Nå er det klart at fra skolestart 2016 blir studentene fordelt på to steder - det nye bygget i Christian Krohgs gate og avdelingen på Vulkan, der Westerdals har vært siden 2011.

– Vi har vurdert veldig mange alternativer for hvordan vi skulle tilrettelegge høyskolen på best mulig måte. Vi endte opp med en delt løsning vi mener er den beste – fordi vi allerede er etablert på Vulkan. Det nye bygget blir en del av den kreative aksen vi har definert rundt Vulkan, sier direktør Peder Chr. Løvenskiold i Anthon B Nilsen, som eier selskapet sammen med broren Nicolai Løvenskiold.

Det er ikke avklart hvilke avdelinger som skal til Vulkan og hvilke som skal holde til i de nye lokalene.

– Høyskolen har en egen prosess på dette, som henger sammen med hele fusjonsprosessen som pågår, sier Løvenskiold til DN.

25 prosent til kontor

Skolen skal leie 75 prosent av det over 11.000 kvadratmeter store bygget.

– Resten er tiltenkt kontorer, gjerne rettet mot kreative bransjer som har en naturlig glede av å hekte seg på et kreativt og ungt miljø, sier Løvenskiold.

Han beskriver Obos som en dyktig, langsiktig eiendomsutvikler, og sier partene er blitt enige om å ikke gå ut med kjøpesum. Eiendomsselskapene kjøper bygget av Aberdeen og overtar allerede i januar 2015. Rehabiliteringen av bygget skal etter planen starte sommeren 2015 og være ferdig ett år senere.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.