De ledende indeksene i USA åpnet i solid minus, og siden ble det bare verre og verre.

Kanskje ikke så rart, ettersom det knapt var en eneste god nyhet å trøste seg med denne onsdagen.

En av få aksjer som kunne notere oppgang var Yahoo. Analytikere er nemlig begeistret over valget av Carol Bartz som ny toppsjef. Håpet er at hun kan gjenskape Yahoos gamle storhetstid. Aksjen steg 2,5 prosent og mer skulle det ikke til for å bli en av dagens vinnere.

For ellers var det bare svart. Eller rødt om du vil.

Bank får juling
Deutsche Bank venter et nettoresultat på -4,8 milliarder euro i fjerde kvartal 2008, som følge av markedsforholdene. Aksjen falt ni prosent.

Les:
Deutsche Bank venter milliardunderskudd

Citigroup meldte tirsdag at meglervirksomheten Smith Barney blir skilt ut i et joint venture med Morgan Stanley, og ifølge WSJ ønsker Citigroup også å kvitte seg med to forbrukerfinansenheter og sin egen kredittkortvirksomhet.

Les mer:
Citigroup vil skille ut en tredel

Citigroup ble den største taperen på USA-børsen med en nedgang på hele 22 prosent.

2. Salget stuper
Detaljhandelstallene fra USA for desember er så visst heller ikke noe lyspunkt. Disse er langt svakere enn ventet.

Les:
Elendig detaljhandel i USA

Så hjalp det selvsagt heller ikke på humøret at USAs sentralbank, Fed, i dag la frem årets første utgave av Beige Book, som beskriver helsetilstanden i landets økonomi.

Den var som å lese karakterboken til en som har skulket alle timene siste semester.

Les saken: Verre, verre og verre

- Fritt fall
Bekymringer rundt finanssektoren fortsetter altså å plage de amerikanske investorene.

- Finansielle aksjer er rett og slett i fritt fall, sier porteføljeforvalter Bill Larkin til CNN Money, og legger til.

- Den graden av økonomisk ødeleggelse vi ser akkurat nå, vil det ta lang tid å komme over.

De dårlige nyhetene tvinger nok en gang de amerikanske investorene til å ta inn over seg muligheten for at resesjonen i USA kan bli enda lengre og dypere enn antatt.

Oljeprisen falt
Oljeprisen holdt seg omtrent på samme nivå som i går, rundt 37 dollar fatet, inntil lagertallene ble offentliggjort klokken 1630 norsk tid.

Statistikken fra American Petroleum Institute (API) viser at amerikanske oljelagre steg med 0,7 millioner fat i forrige uke til 327,5 millioner fat.

Tilsvarende statistikk fra det amerikanske energidepartementet (DOE) viser at oljelagrene steg med 1,1 millioner fat til 326,6 millioner fat i forrige uke.

Til sammenligning var det ventet at lagrene ville stige med rundt 2,5 millioner fat, ifølge estimater innhentet av Bloomberg News.

Tallene medførte ingen umiddelbare dramatiske utslag i oljeprisen, men den generelle frykten for en dypere resesjon trakk likevel oljeprisene ned med rundt fem prosent til nær 36 dollar fatet, før et oppsving mot slutten sendte oljen til 37,50 dollar ved stengetid på Wall Street.

Gull mindre verdt
Gullprisene falt onsdag til sitt laveste nivå på fem uker, blant annet som følge av presset på oljeprisen, nedgangen i aksjemarkedet og ikke minst en styrket dollar.