Foran et stort presseoppbud skulle Volvo vise hvordan den nye S60 selv automatisk skulle bremse for ikke å kollidere inn i et parkert vogntog. Det gikk ikke helt som planlagt.

I en hastighet på omkring 35 km/t braser Volvoen inn i vogntoget, uten at systemet kalt Collision Warning with Auto Brake virket.

Ifølge Dagens Industri hevder Volvo at årsaken til svikten skal være at demonstrasjonsbilen rett før testen hadde flatt batteri. Etter å ha blitt hurtigladet, skal dette ha påvirket det elektriske systemet i bilen. Ettersom bilen ble "kjørt" av en dukke, og ikke et menneske ble det ikke oppdaget at systemet ikke fungerte.

- Vi har utført denne testen med vellykket resultat 380 ganger. Det er bare typisk at det skulle klikke den 381. gangen - med 100 journalister som vitner, skal en Volvo-ingeniør ha sagt, ifølge Dagens Industri.

Se video av hendelsen på TV4s nettsider.

Les også: Volvo advarer Volvo-eiere

Og slik ser det ut når bremseteknologien fungerer - se video:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.