Konsernsjef Øyvind Eriksen i Aker Solutions glimrer med sitt fravær under selskapets resultatfremleggelse i morgentimene fredag, da han har blitt forkjølet, opplyser selskapet.

Det er derfor drifsdirektør og sjef for Norge Per Harald Kongelf som presentererer offshoreentreprenørselskapets resultater.

- Fjerde kvartal var heller solid enn spektakulert, innleder han med.

De ulike virksomhetene i Aker Solutions fortsetter å vise et blandet bilde, selv om konsernet som helhet legger frem "anstendige" resultater, påpeker Kongelf.

- Alt i alt trekker det i riktig retning, men vi ønsker å se et mer robust Aker Solutions fremover, sier driftsdirektøren.

Ordreinngangen var på 9.117 millioner kroner, mot forventningen på 9.654 millioner kroner. Ordrereserven var på 56.698 millioner kroner.

Vokser i henhold til planen
Aker Solutions er i rute mot sine resultatmål i 2015, opplyser selskapet fredag.

Konsernets inntekter økte med 25 prosent i 2012, og målet er en dobling. Og en økning i resultat (ebitda) med 3-4 prosentpoeng de neste to årene, er innenfor rekkevidde, der veksten i 2012 var på 2,4 prosent.

Kongelf oppsummerte sin del av resultatpresentasjonen med å peke på at selskapet var i rute mot sine resultatmål i 2015, selv om fjerde kvartal ikke var noe å skryte av.

- Det var et solid men et litt for humpete fjerde kvartal, konkluderer driftsdirektøren.

Utsiktene er imidlertid gode.

- Det er fortsatt gode markedsutsikter, oppsummerer han.

Carnegie høynet nylig sitt kursmål på Aker Solutions fra 130 til 145 kroner pr aksje.

«2012 markerte et comeback for Aker Solutions, drevet av sterke kvartalsrapporter og ingen driftsproblemer. I 2013 ser vi mindre rom for inntjeningsoppjusteringer, men tror det er rom for videre flere utvidelser ettersom selskapet utvikler sin track record, kommer marginbedring, og ordreboken fortsetter å vokse», heter det i en previewoppdatering.

Styret foreslår ety utbytte på fire kroner per aksje for 2012.