Analytiker Trond Omdal i Arctic Securites mener at skuffelse rundt Gro-funnet kan påvirke satsingen videre i Norskehavet.

En stor skuffelse
Det var knyttet store forventninger til Gro-feltet og nå kommer er det klart at funnet kan være betydelig mindre enn det man hadde håpet på.

Les mer her: - En stor skuffelse for Norge

- Hvis dette stemmer, så er det en stor skuffelse, kommenterer Trond Omdal til DN.no om meldingene om at avgrensingsbrønnen på Gro kan være tilnærmet tørr.

- Det er jo muligheter for at dette fremdeles er et betydelig funn, men dette kan jo tyde på at det er mindre enn man håpet, sier Omdal.

Gro ikke hverdagskost
Funn på størrelse med Gro er ikke lenger hverdagskost for selskap på den norske sokkelen. Derfor kan dette få betydning for optimismen fremover.

- Dette er en veldig viktig brønn og er viktig for sentimentet videre for Norskehavet, kommenter Omdal og legger til:

- Gigantfunn gror ikke lenger på trær.

Les også: - En stor skuffelse for Norge

Frykter ikke Gro-bom (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.