Da vi testet Motorola Xoom i fjor, fikk vi umiddelbart sans for produktet. Brettet var raskt, skilte seg ut og fungerte utmerket som et alternativ til Ipad og Samsung Galaxy Tab.

Med Xoom 2 har Motorola dessverre latt tiden stå litt stille, noe som i teknologiens verden kan være sjebnesvangert.

Design
Selv om nettbrettet har en skjerm på 10 tommer virker det mindre enn konkurrentene. Motorola har kuttet av litt av hjørnene og spart så mye plass de kan. Resultatet er et nettbrett som skiller seg litt ut fra resten og som ikke føles stort, selv om skjermen er større enn på Ipad.

Det føles solid også, med fin tyngde. Av/på-knappen er flyttet fra baksiden til kanten på Xoom 2, men jeg savner fortsatt en knapp på toppen eller fronten som er lettere å treffe.

Skjermen er god nok, men glasset over skjermen avgir en del refleksjoner og gjengir alle fingermerker i skarp detalj.

En annen bra ting med designen er at nettbrettet har fått ekstra beskyttelse mot fukt, i tilfelle man skulle søle kaffe eller annen væske på det.

Ytelsen
2012 er året for firekjerners prosessorer og Android 4. Dette nettbrettet har tokjernesprosessor og Android 3. Dessverre merkes dette godt på ytelsen. Systemet glir ikke så glatt som man skulle ønske og dette går ut over brukervennligheten.

Hadde prisen vært enda lavere kunne dette kanskje passert, men jeg mener at det er mulig å få enda bedre ytelse ut av et nettbrett med denne konfigurasjonen enn det Motorola har klart. Andre klarte det jo i fjor.

Batteriet er imidlertid bedre og holder i tre dagers tid med moderat bruk. Mindre om man gjerne ser en del film eller spiller på brettet.

 

Multimedia
Nettbrett egner seg godt til film, og mange ønsker å bruke dem slik. Xoom 2 klarer å vise filmer i god oppløsning, men refleksjonene i skjermen ødelegger på steder hvor det er mye lys. Det er en egen HDMI-plugg i bunnen av nettbrettet så man kan koble det direkte til en tv om man ønsker.

Lydkvaliteten er heldigvis bra.

Kameraene fungerer til enkel bruk, men er ikke noe å basere et valg av nettbrett på isolert sett.

På jobben
Til surfing, e-post og kalenderhåndtering fungerer dette nettbrettet bra. Forutsatt at man kan leve med at grensesnittet er litt hakkete. Jeg fikk noen problemer med håndtering av undermapper i e-postprogrammet, så det kan være at avanserte e-postbrukere vil rive seg i håret.

Det er også et stort savn at Motorola ikke har sørget for å få inn Android 4 på Xoom 2 før det selges i Norge, ettersom dette sannsynligvis ville rettet opp flere av problemene ved dette nettbrettet.

Motorola har lagt inn en kjekk app for notater som alltid ligger aktiv. Man kan skrible, skrive håndskrift eller bruke vanlig skjermtastatur. Men jeg savner muligheten til å ta skjermbilder og notere oppå disse.

Konklusjon
Motorola Xoom 2 er en skuffelse etter fjorårets overraskelsen med Xoom. Det skal mer enn et redesign til for å kjempe i toppen av markedet i 2012.

Får man et veldig godt tilbud kan dette være et ok kjøp, spesielt når en oppgradering til Android 4 kommer, men frem til da ville jeg heller sett på noe annet.

Her er produsentens offisielle produktside.