Einar Aas (36) i Grimstad betalte mest skatt av alle nordmenn i 2006. Den anonyme sørlendingen har i løpet av få år inntatt plassen blant Sørlandets rikeste. Aas holder en lav medieprofil og uttaler seg sjelden til mediene. Hverken i Dagens Næringslivs arkiver eller hos bildebyrået Scanpix finnes det et eneste bilde av ham.

Aas etablerte tradingselskapet Kraftinvest i 2001 og tjente godt over en kvart milliard kroner på tradingen på den nordiske kraftbørsen Nord Pool de påfølgende tre årene.

SØK I SKATTELISTEN HER!

I 2004 var inntektene på 103,5 millioner kroner og resultatet før skatt på 103,3 millioner kroner. På tre år tok han sammen med familien ut over 200 millioner kroner i utbytte, ifølge Dagens Næringsliv.

Det er ingenting i forhold til inntektene han dro inn i 2006. I 2006 var nettoinntekten like over 400 millioner kroner, viser skattelistene. Det gjør ham til den mest-tjenende nordmannen i 2006. Aas topper også listen over hvem som betalte mest skatt ifjor. Hele 117 millioner kroner bidro han med til felleskassen.

Den som hadde nest størst nettoinntekt ifjor var investoren Torstein Tvenge med nettoinntekter på hele 228 millioner kroner. Han tar også andreplassen over de som må ut med mest skatt. Utlignet skatt for 2006 ble på hele 71,4 millioner kroner.

Se Dntv:

Se alt om skattelistene i kolonnen til høyre.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.