Det norske programvareselskapet Trolltech henter inn 6,7 millioner dollar, eller nær 43 millioner kroner.

På investorsiden finner man eksisterende aksjonærer som Teknoinvest og Northzone Ventures. Men også noen helt nye.

Fornøyd
Trolltech er svært fornøyd med å få det internasjonale investeringsselskapet Index Venture inn på laget. Investeringsselskapet har tidligere bidratt med kapital til teknologipionerer som Skype og MySQL.

- Index har blitt et av de mest prominente høyteknologi investorselskapene med en fantastisk "track record" når det gjelder å identifisere innovative selskaper og bidra til å gjøre dem til sterke globale aktører, sier Trolltech-sjef Haavard Nord.

Videre vekst
Trolltech er blant annet markedsledende på programvare til mobiltelefoner med Linux-plattform. Selskapet mener interessen for emisjonen i selskapet viser at det er vekst og vilje i markedet Trolltech opererer i.

Pengene skal bruke til å vokse videre, og til og med forsterke veksten. Blant annet skal Trolltech satse sterkere i Kina.

- For oss betyr dette at vi kan vokse fortere, og vi vil øke staben med 30 prosent. Dette vil gi oss rom til å gripe de mulighetene som er i markedet nå, sier pr-manager Karin Rommer til dn.no.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.