20 europeiske investorer takket nei til Niklas Zennström og Janus Friis da de presenterte internett-telefoni-tjenesten Skype for dem i 2002. Men Skype ble en gigantsuksess. Nå pøser Niklas Zennström selv ut risikovillig kapital til ideer.

Rollefordeling er viktig i gründerbedrifter, mener Zennström

- Utdanning er bra, men det kan bli en hemsko. Du tenker for mye i boksen. Man bør utfordre ut over status quo, sier han til business.dk.

Hans budskap til kommende gründere er likevel ikke at de skal droppe skolen. Til gjengjeld har han tre andre gode råd:

1. Salgserf#229.
Som student bør du prøve å jobbe med noe salgsrelatert ved siden av studiene.
- Det kan være noe veldig enkelt. Det handler om å forstå salg, for uansett hva du gjør så selger du alltid et eller annet - og ikke bare til kundene. I en stor virksomhet selger du ideer til sjefene dine. Og til dine ansatte skal du selge inn at det vi gjør er viktig, sier Niklas Zennström.

2. Samarbeid.
Let etter samarbeid med andre, og gjerne med andre som tenker annerledes enn deg selv.

3. Psykologi.
- Psykologifag burde være obligatorisk. Uansett om du forhandler en kontrakt eller selger varer prøver du alltid å komme inn i folks hoder for å forstå hva de tenker, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.