Forskere ved Universitetssykehuset i Örebro hevder at en times mobilsamtale om dagen øker risikoen for å få kreft med 50 prosent, over en tiårs periode.

- Det er definitivt grunn til å bli urolig, sier forsker og overlege Lennart Hardell til Aftonbladet, ifølge Puls. Deres forskning viser at strålene fra mobiltelefonen går to til tre centimeter inn i hjernen. Tidligere studier har antydet at dette kan skade arvestoffet i kroppen.

Advarer mot skremselspropaganda
Norske forskere mener det er liten grunn til å kvitte seg med mobiltelefonen av frykt for kreft.

- Det er ingen grunn til å kaste mobiltelefoner, for vi har ingen holdepunkter for å si at det er en slik risiko som disse forskerne hevder, sier Merete Hannevik ved Statens Strålevern til Puls på nett.

Gunnhild Oftedal, forsker ved NTNU, mener slike studier ofte gir et unyansert bilde, og oppfordrer til å se den i sammenheng med tidligere studier.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.