Dataanlegget til statsforvaltningen ble i løpet av i fjor høst utsatt for flere store angrep av dataormer. Dette er ondsinnede programmer som ofte sendes forkledd som vedlegg i e-post, og reproduserer seg selv i stort tempo gjennom masseutsending av e-post. I tillegg kan de åpne elektroniske bakdører og sikkerhetshull, som kan utnyttes av datasnoker.

Åpne
Mange datamaskiner i staten sto åpne for datasnoker i til sammen flere uker. Det er ikke kjent om sensitive data er kommet på avveie, men nå krever avdelingsdirektør Petter Møller i Statens forvaltningstjeneste skjerping av datasikkerheten, skriver Aftenposten.

I et internt notat som Statens forvaltningstjeneste har sendt til departementene og Statsministerens kontor, viser Møller til at rutinene for oppdateringer av sikkerheten ikke har vært god nok. Han slår fast at hele forvaltningens datanettverk utsettes for en stor sikkerhetsrisiko, og advarer mot at mer destruktive dataormer kan slå til senere.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.