Forsikringsselskapet Protector, som er bortimot eneveldig i det norske markedet for eierskifteforsikring, sa like før jul ifjor opp en avtale med forsikringsmegleren Norwegian Broker og søsterselskapet Norwegian Claims Link.

Siden avtalen ble sagt opp har Protector jobbet på spreng for å knytte eiendomsmeglere direkte til selskapet. Direktør Sverre Bjerkeli i Protector er i ferd med å ansette et titalls nye medarbeidere for å betjene kundene på egenhånd.

- Ingen har sagt opp
Ifølge Bjerkeli har ingen av eiendomsmeglerne sagt opp de eksisterende avtalene med Protector. Selskapet har samtidig forlenget avtalehorisonten med flere av eiendomsmeglerne inn i 2007. Avtalene er ikke eksklusive.

Sverre Bjerkeli.
Sverre Bjerkeli. (Foto: Per Thrana)
- Vi har forlenget med Obos/Exact, NBBL, Ring, Estate og cirka 25 andre mindre og mellomstore eiendomsmeglerforetak. Disse representerer til sammen noe i underkant av 20 prosent av det norske markedet, sier Bjerkeli.

Konkurransen kommer
Etter at Norwegian Broker ble kastet på dør, har konkurransen strammet seg til i markedet for eierskifteforsikring.

Forsikringsmegleren Skagerak holder på å stable på bena et produkt for eierskifteforsikring, som ifølge administrerende direktør Harald Bull skal være virksomt fra begynnelsen av april.

- Vi har noe på beddingen, men det er for tidlig å kommentere, sier Bull.

-To leverandører
Daglig leder Jørn Gisvold i forsikringsmegleren Norwegian Broker ligger heller ikke på latsiden.

Jørn Gisvold.
Jørn Gisvold.
-Jeg regner med at vi har på plass flere leverandører i løpet av veldig kort tid. Vi har både en norsk og en utenlandsk forsikringsgiver og mulighet for å endre litt på produktet, sier Gisvold.

For høy
Ifølge Bjerkeli har Protector per i dag rundt 90 prosent av markedet for eierskifteforsikring. Den andelen tror han ikke selskapet kommer til å opprettholde.

-Vi er kjent med at det er nye aktører på vei inn i markedet. Det er slik det skal være. Vi har ingen tro på at vi kommer til å opprettholde markedsandelen på 90 prosent. Den er for høy, sier han.

Ønsker velkommen
Både styreformann i Eiendomsmegler 1, Johannes Vold, og markedssjef Rune Garborg i DnB Nor Eiendomsmegling ønsker konkurransen velkommen.

De har ennå ikke bestemt seg for hvem som skal kunne tilby eierskifteforsikring gjennom Norges to største eiendomsmeglerapparater.

Rune Garborg.
Rune Garborg. (Foto: Pressebilde)
-Dette er åpenbart et område hvor det kommer til å bli mye tøffere konkurranse. Du ser nå at tingene er i ferd med å endre seg betydelig i forhold til konkurranseutsettingen. Det naturlige for oss er å finne en løsning der man kan komme seg raskt ut av en avtale, da snakker jeg om tre til seks måneder, sier Garborg.

-For å kunne benytte seg av et eventuelt bedre tilbud i markedet?

- Ja.

Johannes Vold i Eiendomsmegler 1 sier beslutningsprosessen har tatt litt lengre tid enn antatt, men at at hele eiendomsmeglerkjeden nå er inne i avsluttende fase.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.