Her er endelig de offisielle dataene for Audis nye kompaktsuv Q3.

Designet er velkjent Audi, sporty og litt rund i kantene. Bilen har en lengde på 4,39 meter, noe som gir den et bagasjerom på 460 liter. Det er 23 centimeter kortere og 80 liter mindre enn storebror Q5. Bagasjerommet blir 1365 liter når baksetene legges ned.

Store bilder:

Audi kaller selv Q3 en ekte SUV i kompakt form: Karakteristiske SUV-trekk som høy sitteposisjon, store hjul og høy bakkekl#229 kombinert med en coupé-aktig profil.

Audi Q3 lanseres først med tre ulike motoralternativer alle med quattro firehjulsdrift. To toliters bensinmotorer på henholdsvis 170 og 211 hestekrefter, samt en toliters dieselmotor på 177 hestekrefter og S tronic-girkasse.

Den største bensinmotoren gjør null til 100 km/t på 6,9 sekunder og når en toppfart på 230 km/t. Noe senere lanseres også 2.0 TDI 140 hk med forhjulsdrift og manuell girkasse, en kombinasjon som gir et forbruk på mindre enn 0,52 liter på mila og en vekt på under 1500 kilo.

Førerassistansesystemene man kjenner fra de større Audi modellene blir også tilgjengelig i Audi Q3. Det samme gjelder utstyr som panoramasoltak, adaptive xenonlys, adaptiv cruisecontrol, Audi drive select og MMI plus navigasjon.

- Med den fantastiske suksessen til Audi Q5 i ryggen gleder vi oss veldig til å lansere nye Audi Q3. Interessen er enorm, sier Vidar Eriksen, Audi direktør hos importøren Harald A. Møller AS i en pressemelding.

Q3 vises for første gang på bilmessen i Shanghai som åpner dørene 19. april, og lanseres i Norge i oktober. Prisene er ikke klare.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.