Til tross for at SAS tapte over en halv milliard svenske kroner i første kvartal tror SAS-sjef Rickard Gustafson på positive tall når årsregnskapet for 2011 gjøres opp - hvis ikke noe uforutsett skjer.

Les mer: SAS taper mindre enn ventet

- Den siste tidens kraftige oljeprisoppgang gjør denne forventningen betydelig mer usikker. Men under forutsetning av at innførte drivstofftillegg i andre halvår 2011 i større grad kompenserer for de økte drivstoffprisene, bør det kunne gå, mener SAS-sjefen.

Hele 95 prosent av det omfattende kostnadsprogrammet Core SAS er nå gjennomført. I mars i år hadde SAS spart totalt 7,8 milliarder svenske kroner. Nå forbereder SAS seg på nye og bedre tider - og ser fremover. Flyselskapet har satt i gang en prosess for å legge strategien etter Core SAS, en strategi som vil bli presentert til høsten.

I dette arbeidet vil det bli fokus på fire områder:

* Skape forutsetninger for lønnsom vekst.

* Etablere et godt samarbeidsklima.

* Styrke lederskapet og få en tydelig prestasjonskultur.

* Utvikle kundefokuset.

Følger etter Norwegian med nett ombord
- Det siste er kanskje det viktigste. Hittil har jeg gjennomført møter med over 2.000 medarbeidere og samtaler med over 200 ledere i SAS. På kundesiden er det gledelig å se at kundetilfredsheten øker, samtidig som vi leverer punktlighet i verdensklasse. I løpet av 2011 kommer en ny teknikk som NFC (Near Field Communication) og vi lanserer internett ombord for å gjøre reisen så effektiv som mulig, opplyste Rickard Gustafson på dagens webcast.

Les også: Nå kan du surfe i 12.000 fots høyde

SAS har også bestemt seg for å fornye flyflåten sin ved å harmonisere flåten på de tre basene: Stockholm og Oslo blir Boeing 737NG-baser og København blir Airbus-base.

- Dette gir oss mer miljøvennlige og drivstoffeffektive fly, samtidig som det sparer oss for totalt 200-300 millioner svenske kroner frem til 2015, sier SAS-sjefen.

4.600 jobber er borte
Core SAS skal sluttføres i løpet av året og fortsetter å bidra til å styrke SAS´ konkurransedyktighet. I alt 4.600 heltidsjobber har da forsvunnet siden 2009. Gjenstående resultateffekt av kuttprogrammet forventes å bli 0,9 milliarder i 2011. Omstruktureringskostnadene forventes å synke til 400-600 millioner i løpet av inneværende år.

- Dessuten kommer vi til å jobbe med ytterligere kostnadsforbedringer innenfor rammen av den ordinære virksomheten i år, sier Gustafson.

Les også: Sterke trafikktall fra SAS

<b>SAS tror på overskudd i 2011</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.