Opprinnelig var det meningen at det nye flyselskapet skulle være en realitet fra i dag 1. september, men nå er den formelle sammenslåingen utsatt til 20. september. Ifølge Stavanger Aftenblad skyldes dette uenighet mellom pilotene og ledelsen.

SAS-flygerne skal opprinnelig ha ønsket å fortsette som ansatte i SAS, og de er uenige i hvordan en eventuell nedbemanning skal skje.

Beholder flagget
Nå er det uansett klart hvordan SAS Braathens' 52 fly skal se ut. Flyene skal ha samme design som Scandinavian Airlines' flyflåte med gråmalt flykropp, røde motorer og SAS-logo i halen. Den vesentlige forskjellen blir et vaiende norsk flagg bak på flykroppen, mens SAS Braathens-logoen plasseres foran ved inngangsdøren.

SAS Braathens' fly beholder flagget fra Braathens, men ellers er det mye kjent SAS-preg over designet.
SAS Braathens' fly beholder flagget fra Braathens, men ellers er det mye kjent SAS-preg over designet. (Foto: Pressebilde)
- Vi er spesielt fornøyd med at det norske flagget er på plass på alle SAS Braathens-flyene, sier administrerende direktør Petter Jansen i SAS Braathens i en pressemelding.

Jansen karakteriserer symbolverdien til det norske flagget som blir tatt vare på fra Braathens-tiden som meget viktig.

Tar tid
Samtlige fly vil ikke bli malt om med en gang, men de kommer til å bli malt om suksessivt ved den tekniske basen i Stavanger etter hvert som de kommer inn til tungt vedlikehold.

Det vil derfor ta tid før SAS Braathens har en enhetlig flåte i samme design.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.