I fjor sommer ga Stein Erik Hagen 16 millioner kroner for den lille holmen Ropen i Kragerø-skjærgården.

Prisantydningen var 12 millioner kroner for den 25 mål store øya, som i tillegg omfatter flere holmer og skjær.

Nå har Hagen søkt kommunen om å få oppføre en erstatningshytte på 100 kvadratmeter, 20 kvadratmeter større enn bygget som står der idag.

Planen er at det nye landstedet skal få en utforming som er tradisjonell og enkel, i motsetning til funkispalasset han i dag har på Røssholmen.

- Bygget har en karakter som er mer i tråd med den som forbindes med «sørlandshus», skriver arkitekt Øystein Rognebakke i søknaden til kommunen.

Hagen ønsker også å rive og bygge nytt båthus på 42 kvadratmeter, med samme størrelse og beliggenhet som idag.

I tillegg søker han om å få rive en utedo og et anneks med soveplasser.

 Selger «gamlehytta»
Da det i fjor høst ble kjent at Hagen hadde kjøpt en ny eiendom i Kragerø, sa han til VG:

- Vi har kjøpt Ropen for å bygge et mindre landsted der, sammenlignet med den vi i dag har. Jeg er for lite i Kragerø til å ha et så stort og kostbart landsted som vi har nå. Derfor vil vi bygge et mindre tilholdssted på Ropen hvis det praktiske løser seg. Øya er helt perfekt, spesielt fordi den ligger nærmere landstedene familien i dag eier, lenger inn i fjorden, sa Hagen til VG.

Tidligere anslag har vist at hyttene som Stein Erik Hagen og hans nærmeste eier i Kragerø kan være verdt minst 200 millioner kroner.

Hagen sa også at det kunne bli aktuelt å selge funkiseiendommen på Røssholmen, som har en antatt verdi på rundt 50 millioner kroner.

Når Stein Erik Hagen får spørsmål om sine hytteplaner i Kragerø-skjærgården blir han ordknapp. I en epost til DN.no skriver han:

- Ingen kommentar, utover at Røssholmen er til salgs.

 

Ifølge Varden.no, som har omtalt Hagens nye hytteplaner, blir et salg av fritidseiendommen på Røssholmen det utvilsomt dyreste i Kragerø-skjærgården noen gang.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.