Amerikanske Constance Dierickx tok spranget fra børsmegler til næringslivspsykolog. Hennes grunnleggende råd til alle som ønsker å skifte karriere er å bruke tid til å finne ut hva du liker og hva som er dine interesser, og forfølge dem, skriver business.dk.

Skriv din selvbiografi
Dierickx foreslår også at man i stedet for å finpusse CV-en, bør lage en selvbiografi på én side der man beskriver sin kompetanse og sin erf#229 på et språk som passer til det feltet man har valgt.

Da Dierickx for første gang skrev sin egen biografi, trakk hun frem egen kompetanse hun hadde bruk for som børsmegler, men som var like viktig for hennes arbeid som næringslivspsykolog.

Karriereeksperter er enige i at jo lenger vekk man kommer fra sin nåværende jobb, jo mer forberedelser trenger man. Det kan enten være å begynne å studere igjen, ta kurs eller ta på seg frivillig arbeid.

Det er også viktig å samle opplysninger om din nye karriereidé hos relevante personer, for eksempel andre som har samme stillingsbetegnelse som jobben du ønsker. Møt dem personlig, og danne deg et bilde om hva jobben deres innebærer.

Nettverk, nettverk, nettverk
Orville Pierson, som er viseadministrerende direktør hos karriereselskapet Lee Hecht Harrison, sier at nettverk er et viktig verktøy.

"Det finnes gode samfunnsmessige bevis på at det skjer noe i andre eller tredje ledd. Med andre ord, du har større sannsynlighet for å bli ansatt av en venn til en venn til en venn, ifølge Pierson."

Piersons råd er derfor å benytte alle du kjenner, fra fjerne familiemedlemmer til din gamle gymnaslærer, for å finne en direkte kontakt til en person som arbeider innenfor det feltet du kunne tenke deg. Undersøkelser viser at svært mange finner ny jobb gjennom sitt nettverk, og ifølge Pierson gjelder dette nærmere 90 prosent av dem som skifter til helt ny karriere.

Les også: Ny jobb på 15 sekunder
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.