1. Lær deg noen imponerende biter av kunnskap.
En grei måte å gjøre dette på, er å abonnere på et online-ord på internett. Hver dag får du tilsendt nyheter på mail som har dette ordet i seg. Les også historiske spalter i avisene for å tilegne deg ny kunnskap som er gull å briljere med i sosiale sammenhenger. Les ordbøker og frisk opp ordforrådet ditt.

2. Still spørsmål.
Den letteste måten å delta i en samtale på, er enkelt og greit å stille spørsmål. Da får andre et inntrykk av deg som en person som vil vite mer. I tillegg lærer du faktisk mer, hvis du får svar på spørsmålene dine. Husk bare å sette strek et sted. Det finnes ikke dumme spørsmål, men det er dumt å spørre om alt hele tiden.

3. Legg vekt på de sterke sidene dine.
Det er for få timer i døgnet til å bli en ekspert på absolutt alt. Hvis en samtale dreier i en retning du begynner å komme på bærtur, styr samtalen over på noe du har greie på.

4. Lei filmer for å bli kjent med klassiske bøker.
Hvorfor bruke hele sommeren på å lese "Krig og fred" når du like gjerne kan leie filmen med Audrey Hepburn og Henry Fonda fra 1956? Filmer kan spare deg for mye tid hvis du vil bli kjent med klassikerne. Husk bare at filmene er forenklinger av bokens innhold...

5. Taushet er gull.
Av og til er det best å holde munn. Husk hva Abraham Lincoln sa: "Better to remain silent and be thought a fool than to speak out and remove all doubt."

6. Vis til kilder.
Det imponerer å bruke slike henvisninger når du konverserer:
- "Ut fra hva jeg har lest om dette emnet..."
- "Ut fra det jeg har studert...."
- "Den siste artikkelen jeg leste om dette..."
- "Ifølge Time magazine..."

7. Kle deg for suksess.
En av de letteste måtene å se smartere ut på, er å kle deg smart. Begynn for eksempel med et par briller. En tweed-jakke med skinn på albuene, en filosofibok eller andre tykke bøker under armen gjør også inntrykk.

8. Pass på språket ditt.
Amerikanere oppfordres til å snakke med engelsk aksent. I det hele tatt: Unngå fyllord. Det sier seg selv at det ikke høres veldig smart ut å legge til et "liksom" etter hver setning...

9. Lær deg metaforer.
Å putte inn ulike metaforer i språket ditt imponerer andre lett.

10. Omgi deg med idioter.
Hvis alt annet feiler, omgi deg med folk som er mindre intelligente enn deg. Det gjør deg riktig nok ikke smartere, men du kan føle deg som et geni.

(Kilde: AskMen.com)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.