Flyselskapet Norwegian slipper å måtte sette sine Boeing 787 Dreamliner langdistansefly på bakken i julen.

Luftfartstilsynet har innvilget selskapets søknad om utvidet dispensasjon fra kravet om norsk registrering for flyene frem til 1. april.

Det opplyser mediekontakt og senior kommunikasjonsrådgiver Marit Kvarum i Luftfartstilsynet til DN.no fredag.

company:nas

- De har fått forlenget sin dispensasjon til 1. april, sier hun.

Norwegian startet med langruter til USA og Asia på forsommeren i år. Etter endel innkjøringsproblemer kunne de første passasjerene fly med de nye Boeing Dreamliner-flyene i august, og siden har selskapet hatt asiatiske kabinansatte ombord.

For å omgå kravet om norsk arbeids- og oppholdstillatelse for personalet har Norwegian registrert flyene i Irland.

Det har hastet med å få egen irsk flylisens, såkalt Air Operator Certificate (AOC). Norske myndigheter ga i utgangspunktet bare dispensasjon til å leie inn flyene sammen med den norske lisensen i et halvår frem til lille julaften.

Luftfartstilsynet har i et tidligere vedtak uttalt at Norwegian ikke kunne regne med en ny dispensasjon, og i verste fall at flyene kunne bli stående på bakken.

SAS har på sin side varslet at de vi ta juridiske skritt dersom Norwegian fikk forlenget dispensasjon i Norge, fordi de mener loven ikke gir anledning til det, skriver DN fredag.

DN har tidligere omtalt hvordan Irish Aviation Authority (IAA) i to omganger har bedt Norwegian om mer utfyllende informasjon til AOC-søknaden.

Luftfartstilsynet er i løpende kontakt med med irske myndigheter, som ikke gir noen dato for når en irsk lisens kan være på plass.

"Når det gjelder søknaden om lisens, som behandles av Department of Transport C.A.R. (Commission for Aviation Regulation) har Luftfartstilsynet i telefonsamtale med ansvarlig saksbehandler i Kommisjonen 9. desember 2013, fått opplyst at saken fortsatt er under behandling og at det per i dag ikke er klart når saken vil bli ferdigbehandlet", heter det i dagens dispensasjonsvedtak.

Norwegian-aksjen NAS er opp 1,33 prosent til 190,80 kroner på en positiv Oslo Børs fredag.

Les også:
Dreamliner-trøbbelet - Man kan tenke seg at Norwegian får 10 millioner dollar

Airbus og Boeing krangler om 2,54 cm


Carnegie ser halvert resultat i Norwegian (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.