Det viser en ny internasjonal undersøkelse utført av det Princeton-baserte konsulentfirmaet Blessing White.

Og dette er ikke noe vestlig fenomen: Over hele verden, bortsett fra i India, er Generasjon Y den minst engasjerte aldersgruppen på arbeidsplassen. Hver fjerde Generasjon Y-arbeidstaker er uengasjert i jobben sin, og størst er problemet i Sørøst-Asia.

7.500 arbeidstakere og 40 HR-sjefer deltok i rapporten. Konklusjonen er klar: Jo større ansvar man har på jobben, desto mer engasjert er man.

Vet ikke hva de vil
Bildet er mer komplekst enn at Generasjon Y-ansatte er en gjeng krevende, grådige og umotiverte latsabber.

- Uengasjementet kan til en viss grad reflektere rangen deres på jobb. Få av dem er i ledende stillinger. Det forventes at økt engasjement kommer av makt og posisjon, sier Blessing White-toppen Christopher Rice til Management Issues.

En annen medvirkende faktor er at yngre arbeidstakere ofte ikke har et klart bilde av hva som gjør dem lykkelig, legger han til.

Forsurer miljøet
Han peker på hvor viktig det er å ha engasjerte medarbeidere:

- Økt engasjement resulterer i økt produktivitet og solid innsats. Motsatt kan uengasjerte ansatte føre til en smittsom negativ stemning på arbeidsplassen. Uengasjerte arbeidstakere har en tendens til å se etter en ny jobb eller heve lønn uten å yte det de skal. Hvis de ikke kan coaches eller oppmuntres til å prestere bedre, er det best for alle parter at de slutter i jobben, konkluderer Rice.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.