All tiden som sløses bort er beregnet å koste bedrifter i USA over seks milliarder kroner hvert år.

Den bortkastede tiden brukes blant annet til å sende privat e-post, småsnakke med kolleger, ta røykepauser eller planlegge ferien i løpet av arbeidsdagen. En ny undersøkelse blant 10.000 amerikanske ansatte viser at gjennomsnittsarbeideren sløver bort over to timer hver dag på å gjøre ting som ikke har noe med jobben å gjøre, melder CNN.

Menn og kvinner like ille
Det mest vanlige er å kaste bort tid ved å surfe privat på internett.

Menn og kvinner er like ille. Og de vanligste årsakene som oppgis til å sluntre unna, er dårlig lønn og distraherende kolleger.

Noen sjefer er positive
Men selv om tidssløsingen er kostbar, ser ikke alle arbeidsgivere like strengt på unnasluntringen:

Noen mener tvert imot at dette er "kreativt bortfall" som til og med kan forbedre resultatet. Å snakke med kolleger eller lese nyheter på nettet kan gi nye forretningsideer, øke effektiviteten og knytte sterkere bånd mellom de ansatte, skriver CNN.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.