Kritikere mener landets finanssektor hittil har hatt store fordeler av landets sterke tradisjon for taushetsplikt hos bankene.

– Luxembourg er klare for denne endringen, sa statsminister Jean-Claude Juncker onsdag, samtidig som han bekreftet at EU-systemet kan innføres fra 2015.

Samtidig insisterte Juncker på at landet ikke lever «av skitne penger og skatteunndragelse».

Han bekrefter også at han har vært under sterkt press fra USA i denne saken.

De nåværende EU-reglene, som Luxembourg også er forpliktet til å følge, sier at land skal hjelpe hverandre med å bekjempe skatteunndragelse ved å sikre utveksling av kontoinformasjon. I januar 2015 endres dette systemet til å bli automatisk, og det utvides samtidig til å gjelde selskaper, livsforsikring, pensjon og eiendomsinvesteringer.

I likhet med Kypros regnes Luxembourg som et skatteparadis, og bankene i det vesle fyrstedømmet er blitt sterkt kritisert. I kjølvannet av finanskrisen er kravene om større åpenhet blitt sterkere.

Les også:
Livredde Ryanair-ansatte frykter for jobbene sine
Betalte kontant - må betale håndverkerens skatt
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.