– Situasjonen er fortsatt uavklart. Partene har vært i intense forhandlinger i dag, sier kommunikasjonssjef Lise Boeck Jakobsen i Norges Bondelag til NTB.

Både mandag formiddag og ettermiddag satt partene i møter, etter at staten og bondeorganisasjonene hadde hatt flere møter gjennom helgen.

Søndag pågikk forhandlingene til over midnatt. Den selvpålagte fristen utløper mandag, men avstanden blir fremdeles beskrevet som stor. Det skiller 1 milliard kroner mellom statens tilbud og bøndenes krav. Bondeorganisasjonene krever at inntektsgapet til andre grupper tettes, og at oppgjøret gir et vesentlig løft for små og mellomstore bruk.

– Det strammer seg til. Vi er opptatt av at vi nå må få et løft for landbruket og slik sikre rekruttering og mangfold, sier Jakobsen.

Ifølge kilder tett på forhandlingene, er det forventet en avklaring i løpet av mandagen, selv om partene også kan velge å fortsette samtalene utover i uka. Norsk Bonde- og Småbrukarlag har brutt forhandlingene hvert år i denne stortingsperioden, mens Bondelaget skrev under på en avtale i fjor og året før.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.