Den var ment internt til en kollega, men ble sendt til Nationen og offentliggjort. I SMS-meldingen heter det blant annet. «Nå synes jeg vi skal bruke den tida som trengs for å disiplinere Småbrukarlaget til ansvarlig og seriøs opptreden». Forsell har senere beklaget feilsendingen.

– Staten ønsker at Småbrukarlaget skal bli en mindre tydelig og mindre kraftfull kritiker av nåværende landbrukspolitikk. Jeg kan love dere: Det kommer aldri til å skje!, skriver Småbrukarlagets leder Ann Merete Furuberg i en epost.

Hun er særlig opptatt av løsdriftskravet, som ifølge henne ble brakt inn i forhandlingene av staten 12. mai, gjennom å utsette kravet fra 2024 til 2034.

– Siden Stortinget allerede i 2008 har fattet vedtak om å utsette løsdriftskravet for små og mellomstore bruk, framsto det som absurd å skulle forhandle om noe som allerede er bestemt av landets nasjonalforsamling. Statsråd Dale må ta tak i denne forskriftsendringen uansett, mener Furuberg.

Løsdriftskravet handler om at all melkeproduksjon skal skje i løsdriftsfjøs. Hensikten er bedre dyrevelferd ved at kyrne kan bevege seg fritt i fjøset. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Enighet i jordbruksoppgjøret

Småbrukarlaget brøt jordbruksforhandlingene

Brød og sirkus dnPlus  (DN+)

Følg markedet på DN Investor