Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
På Kolonialen Bislett bærer interiøret preg av fransk bistrostemning, med hengeskapene fylt med klassikere fra Burgund.

På Kolonialen Bislett bærer interiøret preg av fransk bistrostemning, med hengeskapene fylt med klassikere fra Burgund.

Tilfredstillende bistrostemning på Bislett

Tekst

Vil du få varsel hver gang Salt & Pepper publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Kolonialen Bislett er elegant, men kunne overrasket mer.

Det beskjedne lokalet fylles sakte, men sikkert opp, kanskje senere enn forventet mens sommerregnet skurer gatene utenfor. Kolonialen Bislett er dunkel og atmosfærisk, det er ingen skandinavisk minimalismedrøm vi snakker om her. Rommet bærer preg av referanser til det franske kjøkkenet, med hengeskapene over benkene fylt med klassikere fra Burgund.

- Det at restauranten er slått sammen med interiørbutikken Eske i første halvdel av dagen er noe besynderlig, og bryter med fantasien rundt den lune bistrostemningen, understreker Salt.

Fakta: Kolonialen Bislett

Sofies gate 16, Oslo

Telefon: 90 11 50 98

kolonialenbislett.no

Meny: ★★★★

Mat: ★★★★

Miljø: ★★★★★

Service/effektivitet: ★★★★★

Pris: ★★★★

Totalt: 22

Ved første kikk på menyen er den påfallende kompakt, men har akkurat det en behøver. Fine de Claire-østers og et utvalg charcuterie til å starte måltidet med, fire større retter og én dessert.

- Det er egentlig ganske deilig å ikke ha uendelige valgmuligheter, utbryter Pepper.

Vi blir enige om å stille sulten umiddelbart med brød og syrlig, mykt smør samt en porsjon Coppa di Parma; tørket og saltet svinenakke som stammer fra Emilia-Romagna, Italia.

Behagelig tilstedeværende

Skinken er finskåret og smelter behagelig på tungen. Den dyktige og rolige servitøren er hele tiden tilstedeværende, uten å overdrive det. Når vannglasset er tomt, fylles det liksom sømløst opp, og vi føler oss ivaretatt uten å være iakttatt.

Andre akt av måltidet byr på en rett av bygg, grønne asparges og brønnkarse for Pepper, mens Salt endte på en confitert og stekt kylling på en kastanjepuré, akkompagnert av ristet brokkoli, syltet sellerirot, løvstikke, mandler, ølsimret løk og brunet smør.

- Når jeg tenker meg om, er menyen en slags variasjon på lunsjen jeg spiste her for tre måneder siden, alltid med en confitert fuglerett og en viss resirkulering av de samme elementene, sier Pepper.

- Jeg hadde ikke hatt noe imot å se litt flere overraskelser på menyen.

Confitert og stekt kylling på en kastanjepuré, med ristet brokkoli, syltet sellerirot, løvstikke, mandler, ølsimret løk og brunet smør.

Confitert og stekt kylling på en kastanjepuré, med ristet brokkoli, syltet sellerirot, løvstikke, mandler, ølsimret løk og brunet smør.


Finstemt og kompleks bistromat

På Peppers tallerken ligger kremet byggryn, norske asparges, brønnkarse og syltede valnøtter med en slags pesto på persille, mynte og ristede hasselnøtter. Til tross for mange komponenter kommer den overraskende fint sammen, og virker enormt tilfredsstillende på en regntung sommerdag. En balansert, varmende og sofistikert rett.

Salts rett går ikke rett hjem på samme vis.

- Det er kanskje ikke den mest sexy retten på menyen, sier Salt og viser til den litt trette stekte brokkolien og mandlene som liksom ikke helt fungerer sammen.

Vi spekulerer i om kyllingkjøttet kanskje ikke tåler like godt å bli både confitert og stekt som and. Likevel insisterer Salt på at den lett syrlige kastanjepuréen redder retten for ham.

Regningen for brød, smør, Coppa di Parma, samt to lunsjretter og to glass vin havner på 728 kroner – ikke nødvendigvis en hverdagslunsj på nabolagskneipen Kolonialen Bislett ønsker å være. Likevel er det en betryggende ro over det kunnskapsrike personalet og en fintfølelse i maten som beviser at det er verdt pengene. Kolonialen Bislett holder nivået høyt nesten ett år etter åpningen.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.